В началото на следващата седмица на специална церемония в София ще бъде представена купата на Световното първенство по волейбол в България и Италия. Доста ВИП-гости ще присъстват на събитието, на което ще има презентация на градовете-домакини, както и технологията на изработването на купата.

Пред "Спортно шоу Гонг" Любо Ганев говори за въпросната церемония и за подготовката за Мондиала: "Правим официално представяне на градовете-домакини, ще представим и купата, всички италиански гости потвърдиха участието си, включително и президентът на европейската конфедерация Александър Боричич. Всеки ще може да си каже по няколко думи за града, какво наследство ще остави в България това първенство."

"Поканили сме хора-ветерани, всички гости ще са максимум 100 човека. Ще се постараем да направим всичко на перфектно ниво както винаги, всички ще останат впечатлени от нещата, които сме свършили за толкова малко време."

"Съобразихме се и със свободното време на господин Боричич, на кметовете на нашите градове, знаем, че събитието е от висок ранг. Минахме голям етап от подготовката, това ще бъде малка репетицийка по Световното първенство, на което работата ще е огромна."

"Подготовката започна преди няколко месеца, вече имаше няколко срещи, има хора от FIVB, които отговарят пряко за България. Наследството от едно такова мероприятие трябва да остане в градовете-домакини. Местните хора, които ще помагат, те трябва да бъдат обучени как се правят събития от такъв мащаб."

"Тогава правим вътрешна конкуренция като знаем, че догодина има две домакинства на волейболната Купа на нациите, да има конкуренция между самите градове. Искам да благодаря, най-важна роля изигра премиерът, 5 милиона евро е таксата, която държавата заплаща, това са си 10 милиона лева. Това нямаше как да се случи, ако лично премиерът не се бе застъпил това да бъде вкарано в бюджета.Ч

ЧКакто се казва, поклон до земята за тези хора. Без държавата да застане зад едно такова мероприятие, никой нямаше да даде домакинството. Без помощта на държавата нямаше да можем да направим нищо", допълни Ганев.