Капитанката на волейболния ни национален тим Любка Дебърлиева заяви, че в интервю за Гонг, че напуска румънския Костанца след неразбирателство с вече бившия си наставник. Както е известно в същия отбор играе и друга националка – либерото Мария Филипова. Дебърлиева, която преди време защитаваше цветовете на руските Стинол Липецк и Ленингладка, се завръща в родния Левски.

„Основната причина поради, която напуснах бе несходство в характерите с треньора, който имах в Румъния. Какво имам предвид като казвам несходство в характерите. Дори не се поздравявахме с въпросния човек, когато минаваше покрай мен. Нямаше никаква комуникация между треньор и състезател. Това ми се стори прекалено нереално да работя в подобни условия и затова се отказах и прекратих договора си”, коментира Дебърлиева.

„За мен човешкият фактор винаги е водещ, тъй като волейбола е една колективна игра и няма ли комуникация между треньори и играчи, не може да разбереш какви са изискванията му. Дори стараейки се да намеря общ език, мога да кажа, че за него не съществуваше какъвто и да е език. Това бе основната причина да се върна в България”, каза още родната националка.

„Колкото до прекратяването на договора ми с руския тим, това беше в началото на сезона, то се наложи заради прекалено лошото финансовото състояние на клуба. Чувам се с момичетата оттам и доколкото разбирам още няколко са избягали от този отбор. Не са получавали заплати от доста отдавна. „

„Целта пред Левски тази година е да стане шампион. Много се надявам да мога да помогна за осъществяването на тази цел. Естествено ще се постараем да вземем и купата, но времето все пак ще покаже. В Левски има много млади състезателки, но за съжаление съществува така да го наречем проблем – няма лидер в отбора”, допълни Дебърлиева, на която тази година и предстои Европейска лига и Европейско първенство с националния тим.

Чуйте цялото интервю с Любка Дебърлиева в прикачения аудио файл.