Отборът на Левски Волей спечели волейболното дерби при жените с ЦСКА с 3:2 (25:17, 22:25, 21:25, 25:17, 15:9) гейма. Така момичетата на Радослав Бакърджиев взеха първата си официална победа над ЦСКА от няколко години насам, като миналия сезон „червените” станаха шампионки на България.

 

С този успех Левски даде сериозни заявки за титлата в женското волейболно първенство, след като от началото на сезона победи и двата финалиста от миналата година – Марица и ЦСКА.

 

Двубоят се превърна в истинска драма, тъй като домакините от Левски не успяха да оползотворят бързо превъзходството, което имаха в началото. Те взеха първия гейм с 25:17 и уверено вървяха към спечелване и на втория, като резултатът бе 20:14. Последва отпускане и ЦСКА обърна гейма гейма до 25:22. Третият гейм отново бе спечелен от „червените” с 25:21, въпреки че в определен период отново „сините” имаха предимство. Момичетата от Левски успяха да се стегнат в четвъртия гейм, поведоха от самото начало и успяха да затворят частта на 17. В Тайбрека Левски дръпна сериозно след поредица от сервизи на Гергана Петрова до 8:1. ЦСКА успя да навакса изоставането, но това не бе достатъчно и в крайна сметка „сините” спечелиха с 15:9.

 

Много добър мач за Левски направиха Емануела Димитрова, Нася Димитрова и Гергана Петрова. На добро ниво се представиха Виктория Григорова и либерото Кристин Колчагова. За ЦСКА добра игра демонстрира националката Лора Китипова, но нейните усилия не бяха достатъчни за нещо повече от загуба. ЦСКА изпитваше сериозни затруднения при посрещането, а Левски при организирането на атаките.