Левски Сиконко спечели купата на България по волейбол при жените след изключително драматична победа с 3:2 срещу ЦСКА. Дербито продължи близо два часа и половина и беше прекъсвано няколко пъти заради хвърлени от публиката предмети. Ценният трофей е първи за "сините" след 2006 година.

ЦСКА взе безпроблемно първия гейм с 25:17, възползвайки се от по-силния си начален удар. "Сините" се върнаха в мача след драматично 27:25 във втората част, но шампионките си отново взеха аванс след 25:15 в третия гейм.

В четвъртата част "червените" поведоха с 8:5, но неточност в подреждането на състава отне точковия им аванс и реално геймът започна от 5:0 в полза на Левски. Възпитаничките на Страхил Балов се възползваха по най-добрия начин от ситуацията и докараха мача до тайбрек след 25:18.

В решителния пети гейм при 11:7 в полза на Левски и начален удар за "сините" съдиите дадоха спорна топка в неумението си да преценят дали има директна точка от сервис или коженото кълбо е в аут.

Преди да се стигне до 22:20 и 3:2 в полза на Левски срещу ЦСКА, двата отбора пропуснаха по четири точки за спечелване на финалния двубой.

"Това е дългоочакван миг от много години за нас. Преди грешката в четвъртия гейм бяхме изпаднали в лек спад. Получи се един скандален мач, ние вложихме всички сили в него. Все още не е ясен размерът на премиите, които ще получат момичетата", заяви след мача старши треньорът на "сините" Страхил Балов, цитиран от БТА.

ЦСКА - Левски Сиконко - 2:3 (25:17, 25:27, 25:15, 18:25, 20:22)

Левски: Събкова, Стойнева, Каменова, Григорова, Дебърлиева, Мерлина, Пашина-либеро (Големанова, Димитрова, Тренева, Бончева)

ЦСКА: Богданова, Маринова, Рабаджиева, Каракашева, Амиджинова, Русева, Докузова-либеро (Цветанова)