Вицешампионите от Левски Сиконко прекъснаха серията си от поредни загуби, включително и вчера с 0:3 в Бургас, като победиха с 3:2 шампиона Лукойл Нефтохимик в неговата зала Младост.

Притеснени от неуспехите напоследък, сините волейболисти играха доста колебливо в първата част и загубиха с 15:25. Лукойл взе и втория гейм с 25:23 и очакваше нова лесна победа, но столичаните започнаха обрата с победа с 25:21 в третата част.

В четвъртия гейм гостите имаха превъзходство и спечелиха с 25:18. Левски се наложи и в тайбрека, като след 12:10 и 12:13, би с 15:13 и стигнаха до успеха с 3:2 в мача.

Най-резултатен в двубоя бе синият национал Тодор Алексиев с 25 точки. За Лукойл Мартин Пенев бе над всички и завърши с 23 точки.

Грозен инцидент беляза двубоя между Черно море БАСК и Марек Юнион Ивкони. Дупничани се наложиха с 3:1 гейма, но срещата ще се запомни с инцидента в края на мача, при който флагчето на единия от лайсмените бе строшено.

 

При резултат 2:1 гейма в полза на Марек и резултат 26:25 в четвъртия гейм, Цветан Соколов изпълнява сервис, който попада вътре в полето и лайсменът маркира точка за Марек, с което и край на мача. В този момент разпределителят на Черно море Илиев се затичва към него и след леко блъскане взима флага му и го чупи, след което го хвърля по него. Все още не е ясно дали инцидентът е отбелязан в протокола за мача.

 

В друг двубой ЦСКА победи Пирин с 3:2 гейма.  Лидер в класирането е ЦСКА с 39 точки, следван от Лукойл Нефтохимик с 33 и Левски с 29 точки.