Волейболистките на Левски Волей отмъстиха на Марица за загубения финал за Купата на България преди няколко дни и спечелиха гостуването си в Пловдив с 3:1 (25:19, 21:25, 25:22, 27:25) в мач от редовния сезон. С тази победа „сините“ почти сигурно си осигуриха първото място в редовния сезон, след като дръпнаха с 3 точки на прекия си конкурент Марица.

Срещата в зала „Лаута“ бе една от най-интересните в тазгодишното издание на шампионата, като премина през редица обрати. Публиката отново даде криле на пловдивчанки, но този път само това не стигна.

Първият гейм Левски спечели с 25:19, като успя да навакса изоставане в началото на частта. Втория гейм бе изключително интересен. Левски поведе с 4:1, но последна сериозен обрат от страна на Марица, при който „сините“ не само че изравниха, но и натрупаха 5 точки преднина до 11:6 след изключително добра блокада и сервис на Никол Николова. Домакините успяха да удържат преднината си и при второто техническо прекъсване водеха с 16:12. В крайна сметка Марица поведе с 24:17, но изпусна 4 последователни геймбола, но в крайна сметка затвори частта с 25:21.

Третият гейм също бе драматичен. Левски поведе с 8:5 и в последната третина на гейма водеше с 21:15. Марица успя да навакса изоставането и намали разликата до 2 точки, но гостите успяха да затворят гейма при 25:22.

Изключително драматична бе четвъртата част. Момичетата на Радослав Бакърджиев дръпнаха в началото отново с 8:5 при първото техническо прекъсване. „Синьо-жълтите“ обаче се стегнаха и обърнаха резултата до 12:10 в тяхна полза. До второто прекъсване Левски отново взе преднина – 16:14. При 18:15 за Левски се получи може би най-дългото разиграване в срещата. След изключително добра защита и на двата отбора и няколко поделени пропилени атаки, в крайна сметка Марица спечели разиграването и на практика се върна в мача. Последваха още интересни моменти в край на гейма. След 20-ата точка той започна да се движи точка за точка. При 24:23 и сервис за „сините“ се получи сериозно объркване в техния отбор с изпълнението на начален удар, което доведе и до объркване сред съдиите, които в продължение на близо 2 минути обмисляха какво да правят. В крайна сметка отсъдиха точка за Марица и мачът продължи при 24:24. В заключителните разигравания столичанки бяха по-концентрирани и нахъсани и затвориха мача с 27:25.

Така Левски поведе в класирането с 3 точки преднина пред Марица и без загубен мач в първенството. В първия полусезон „сините“ победиха и в София, но с 3:2 гейма.