Волейболният вицешампион от миналата година Левски Сиконко стартира подготовка за новия сезон. Тъй като старши треньорът Мартин Стоев е начело на националния отбор и е на лагер с него, където се подготвя за Европейското първенство, заниманията в зала Сиконко се водят от Георги Петров.

Към момента „сините” волейболисти имат по една тренировка на ден, в която се включва и Христо Цветанов.

На 15 август играчите, които не са част от националния отбор, ще заминат на подготвителен лагер в Габрово. Там те отново ще бъдат водени от Георги Петров. „Ако той не замине в чужбина, ще остане помощник треньор в Левски Сиконко. Но ако приеме някое предложение, не знам какво ще правя от 30 август до 15 септември, когато ще съм в Москва, а в София няма никой, който да подготвя момчетата,” коментира Мартин Стоев.

Миналата година играещ помощник треньор на Левски бе Веселин Димчев, но ситуацията около него в момента не е ясна, както като помощник на Мартин, така и като разпределител. Единственият сигурен на пози пост в Левски в момента е близнакът Георги Братоев.

„Сините” ще бъдат с един център по-малко, след като Красимир Гайдарски подписа с гръцкия Олимпиакос, а лидерът Методи Ананиев бе трансфериран в италианския Монтекиари.

Левски Сиконко имаше желание да привлече Цветан Соколов от Марек Юнион-Ивкони, но преговорите не доведоха до резултати.

В края на месец септември стартира евроучастието на Левски Сиконко в Challenge Cup срещу естонския Селвер Талин. Мартин Стоев ще има само две седмици да види възпитаниците си в „синия” тим, преди да ги изведе за първия им мач.

Списък на играчите, които в момента се подготвят в зала „Сиконко”:

Теодор Богданов, Николай Учиков, Александър Симеонов, Владислав Иванов, Николай Антонов, Иван Ковачев, Краси Стефанов, Христо Цветанов, Георги Лазаров.