При първата си година не в елитната шампионска лига Левски Сиконко претъпя срамна загуба от Селвер (Талин) с 0:3 гейма (20-25, 22-25,19-25) в първия мач от първия кръг на Чалъндж Къп.

Стартът на „сините” в третия по сила Евротурнир бе лош, след многото промени в състава воден от Мартин Стоев.

Наставникът отново пътува до Естония с кола, а отборът със самолет. Стоев имаше едва 15 дни за подготовка на „сините” волейболисти след приключване на сезона с националния отбор. В тима се завърнаха Георги Петров, Николай Найденов и Георги Лазаров, а голяма част от опитните играчи от миналия сезон преминаха в други отбори

За да продължи напред Левски Сиконко се нуждае от победа в реванша в София на 7-и октомври без значение с какъв резултат и успех в така наречения „Голдън сет”.

 

Според новия регламент на Евротурнирите и по специално на Чалъндж Къп, при равенство една на една победи между двата отбора без значение с какъв резултат, се играе допълнителен гейм под формата на тайбрек (до 15 точки или 2 точки разлика), като от края на реванша до началото на този „Голдън сет” не трябва да има по-голяма разлика от 3 минути. Преди старта на втория мач делегатът на CEV трябва да получи протокол от естонците за първия двубой, а двамата треньори ( на Талин и Левски Сиконко) имат прави да използват само 12-те си избраника от втория си мач без да правят замени за „Голдън сет”.

 

В последните години Левски Сиконко играеше в Шампионската лига срещу най-класните отбори на Стария континент, като малко не достигаше да играе и във финалната шестица. Този сезон заради лошо класиране на страната в ранглистата на Европейската конфедерация, в следствие отказване на другите ни отбори на участие в Европа, страната ни има право само на двама представители в третия по сила турнир Чалъндж Къп.