Левски Сиконко спечели турнира по волейбол за мъже "Атаро Клима", който завърши тази вечер в зала "Универсиада". В последния си мач "сините" победиха с 3:0 (25:23, 25:22, 25:14) гейма Черно море БАСК (Варна).

Купата получи капитанът на Левски Методи Ананиев.Левски Сиконко допуснаха една единствена загуба в седемте си мача от Марек Юнион Ивкони с 2:3 гейма.

В първия гейм Черно море водеха с 23:21, но Найден Найденов извърши сполучлива смяна като пусна в игра Теодор Богданов, който успя да направи три поредни точки от начален удар.

За най-полезен игра бе избран младата надежда на Левски Васил Петров.

ЦСКА победи с 3:0 Пирин Балканстрой в най-интересния мач от 7 кръг на турнира по волейбол за мъже, който се провежда в зала "Универсиада". Успехът е пети за "червените" в надпреварата и общо 12 в шампионата.

Отборът на Пирин, подкрепян солидна агитка в столицата, изпусна да вземе втория и третия гейм и да направи двубоя непредвидим. Вчера отборът от Разлог спечели изненадващо срещу носителя на купата на България - Лукойл Нефтохимик, с 3:1.

ЦСКА постигна победата заради по-големия си опит и по-дългата си резервна скамейка. За играч на мача беше избран диагоналът на шампионите Филип Мейо.

Преди това Лукойл Нефтохимик спечели с 3:0 срещу Арда, а Марек победи Монтана със същия резултат.