Левски Сиконко е новият волейболен шампион! „Сините” детронираха досегашния миналогодишния първенец ЦСКА. В решителната четвърта среща, играна в залата на Левски в Люлин, новите шампиони категорично победиха „червените” с 3:0 гейма, в отделните части 25:21, 25:22 и 25:23. Успехът бе напълно заслужен за тима на Брунко Илиев, които не оставиха съмнение в превъзходството си над своя съперник.

Победата бе трета за Левски в серията и по този начин „сините” спечелиха титлата след 3:1 успеха. Това е 15-та титла в историята на клуба и същевременно първа след двугодишна пауза, в която шампиони станаха последователно Лукойл Нефтохимик и ЦСКА.

По този начин „сините” тотално окупираха върха през този сезон, след като и жените на тима спечелиха титлата в своето първенство.

От федерацията по волейбол решиха да връчат купите за първото и второто място веднага след мача, докато медалите и индивидуалните награди ще бъдат раздадени,

както бе предварително обявено, на 30 април – първият ден от турнира за Купата на България, който ще се проведе в Пазарджик.

Любопитен факт е, че „сините” печелят титлата за първи път в своята собствена зала, а след края на мача играчите хвърляха във въздуха както Брунко Илиев, така и бившият треньор на тима Найден Найденов.

Дикторът в залата пожела успех на Левски догодина в Шампионската лига, нещо което все още не е ясно, дали ще се осъществи. Припомняме, че ЦСКА този сезон участва в най-престижния клубен турнир на Стария континент, след като няколко години нашата страна отсъстваше от надпреварата.

От синия лагер запазиха в тайна какви бонуси ще получат играчите. Някои от тях за пети път са номер 1 в България, докато близнаците Братоеви за първи път станаха шампиони със синия екип.

Още от самото началото волейболистите на Левски Сиконко излязоха по мотивирани и нахъсани, докато играчите на ЦСКА допуснаха страшно много грешки и не успяха да намерят верния ритъм.

Левски взе аванс в мача след 25:21 в първия и по-добра игра на блокада и в нападение. "Сините" затвориха частта едва от четвъртия си опит, след като водеха с 24:18.

Домакините не оставиха никакъв шанс на своя съперник и победиха във втория гейм с 25:22.

Третата част беше най-завързана в днешния двубой. Играта вървеше точка за точка, но Левски демонстрираха огромно спокойствие и успя да затвори мача с 3:0 за малко повече от един час игра.

Възпитаниците на Брунко Илиев демонстрираха стабилно посрещане и заслужено детронираха своя голям съперник ЦСКА от шампионския връх.

Левски Сиконко - ЦСКА - 3:0 (25:21, 25:22, 25:23)

Левски: Богданов, Гайдарски, Ананиев, В. Братоев, Г. Братоев, Учиков, Вл. Иванов-либеро (Нинов)

ЦСКА: Ненчев, Св. Иванов, Колев, Паскуал, Мейо, Зарев, Салпаров-либеро (Бонев, Тодоров, Христов)

зала "Сиконко": 350 зрители

главен съдия: Милан Тодоров