Руски волейболист ще подсили мъжкия отбор на Левски за евротурнирите и националната Суперлига.

207-сантиметровият Евгений Баннов тренира със „сините” от четвъртък и се очаква да направи официален дебют при домакинството на Орион за турнира CEV Challenge Cup 2018. Двубоят с втория в холандското първенство е на 6 декември, сряда, от 19 часа в зала „Универсиада”.

23-годишният Баннов бе препоръчан на ръководството на клуба от националния селекционер Пламен Константинов. Той е негов треньор в Локомотив (Новосибирск), а през този сезон нападателят бе преотстъпен в „Югра-Самотлор”. Отборът от Нижневартовск обаче изпадна във финансова криза и Баннов предпочете да потърси други предизвикателства. Той играе на постовете посрещач и диагонал, а старши треньорът на Левски Владимир Николов се убеди в качествата му още на първата тренировка. Новият състезател ще заиграе и в българското първенство, след като приключи процедурата по картотекирането му.

Самият Евгени бе приятно изненадан от обстановката в клуба и изглежда бързо се адаптира с помощта на новите си съотборници. Женя, както всички го наричат, даде първото си интервю за официалната страница на клуба във фейсбук.

Как се чувстваш в България?

Прекрасно, много ми харесва София и като цяло страната ви, защото е топло, а хората са дружелюбни.

Идвал ли си и друг път тук?

Да, преди година бях на подготовка с Локомотив (Новосибирск) в Правец.

Как се стигна до преминаването ти в Левски?

Играх около три месеца за друг клуб в Русия и поради няколко причини се наложи да го напусна. Пламен Константинов и ръководството на Локомотив взеха решение да замина за София и така се озовах тук.

Разговаря ли с някого, който познава българското първенство и в частност Левски?

Да, чух се с бившите ми съотборници, които преминаха в Монтана (Става дума за Константин Абаев и Кирил Клец – б.а.).  Те ми казаха само хубави неща, така че се поколебах за трансфера. Нямам търпение да се изправя срещу двамата, ще бъде интересно.

Какви цели си поставяш като състезател на Левски?

Дойдох тук да се развивам като волейболист и да трупам опит в мачовете. За мен целта винаги е победата и се надявам да запишем възможно повече с новите ми съотборници. Необходима ми е повече информация за другите отбори, знам, че шампионът Нефтохимик също има чужденци в състава си и национални състезатели. Очакват ни вълнуващи мачове, трябва бързо да се сработя с останалите играчи.

Ще дебютираш още тази сряда срещу холандския Орион. Какво очакваш от мача?

Да покажем добра игра и да спечелим. Надявам се повече фенове да дойдат в залата и да ни подкрепят.