Носителят на Купата на България Левски Боол наистина е пред фалит и угрозата да не участва в новия сезон на волейболното ни първенство. За да продължи своето съществуване в следващите два месеца е нужно да се намерят пари, за да може да се направи селекция и картотекиране в Суперлигата. Това потвърди и инициаторът на проекта миналата година Владимир Николов.

Самият той не скри, че миналата година, когато сините волейболисти играха финал на първенството и вдигнаха Купата бюджетът на тима е бил в размер на 350 хиляди лева.

Ето какво каза Владо Николов преди тренировката на националите в Ботевград:

„За една година нещата се получиха доста добре. Въпросът е, че от тук нататък, все по-малко неща зависят от мен. Аз колкото пари имах, ги дадох и вече нямам. Ако не намерим някой, който да помогне, нещата ще отидат към закриване. Средствата трябва да бъдат събрани във времето до картотекирането. Ако нещата тогава са, както към ден днешен, то Левски е пред угроза да няма мъжки волейболен отбор. Сумата, която е необходима е нищо особено на фона на останали клубове и спортове. И за да бъда по-конкретен, средствата, с които миналата година играхме финал на Суперлигата и спечелихме Купата са около 350 хиляди лева“.