Мъжкият отбор на Левски Бол (София) победи като гост Дунав (Русе) с 3:0 (25:15, 25:20, 25:23) в мач от последния кръг на Суперлигата, информира bgvolleyball.com.

Така Сините отбелязаха четиринадесета победа в шампионата, като със седем загуби и 45 точки завършиха на трето място след края на редовния сезон. По този начин волейболистите на Левски си осигуриха бронзовите медали в крайното класиране на Суперлигата и най-малкото ще повторят резултата от изминалия сезон, в който завършиха на трета позиция.

Отборът на Дунав пък завършва на последно място, с една победа, двадесет и една загуби и 3 точки. Така русенци отпадат от по-нататъшната борба и няма да участват в плейофите, в които играят първите осем тима.

Левскарите постигнаха безпроблемна победа, като нямаха затреднения за крайния успех. сините играха в тренировъчно темпо, като това доведе и до повече точки за съперника в геймовете.

В плейофите отборът на Левски Бол ще срещне тимът на Добруджа 07 (Добрич), който завърши на шеста позиция след редовния сезон.

В останалите мачове:

Добруджа - Пирин 3:2

Арда - Монтана 3:0

ЦСКА - Ботев Луковит 3:0

Марек - Лукойл Нефтохимик 3:2

Славия - Габрово 0:3