Волейболистите на Левски продължават с добрите изяви при новия си наставник Андрей Жеков. "Сините" взеха дербито на дъното в класирането на Суперлигата срещу Миньор Перник с 3:1. В отделните части резултатът беше 21:25, 25:20, 25:17, 25:17 в полза на победителите, а мачът се игра пред 600 зрители в зала "Борис Гюдеров" в Перник.

Перничани дадоха всичко от себе си в първия гейм и до средата на втория, когато на практика бяха единствените моменти, в които бяха равностойни на по-класния си съперник. След като постигнаха обаче резултат 10:8 през втория гейм, "жълто-черните" трайно започнаха да губят.

"Може би не издържа самочувствието ни срещу стоящите отсреща национали на Левски Боол, не ни достигна концентрация", коментира старши треньорът на Миньор Мирослав Илиев.

Иначе победата е едва втора за столичани през настоящия шампионат и е поредна за тях. Така те изпревариха тъкмо перничани, които се свлякоха на дъното и са само с три точки, което ги прави главен фаворит да не се отлепят от там до края на сезона.