Левски ще има волейболни отбори в женското направление на държавното първенство за подрастващи. За новия сезон клубът ще картотекира състезателки в шампионатите за кадетки, прекадетки, момичета и мини волей.
 
Идеята за подобен проект започна да стои на дневен ред в контекста на новоизграждащата се зала на Левски София. Наличието на подобно съоръжение задължава клуба да отвори възможности за практикуване на волейбол, както за момчета, така и за момичета.
 
Първоначалният план за реализация на тази идея беше това да стане от есента на 2021 година - поне 12 месеца след въвеждане в експлоатация на спортния център и спортна зала, както и всички свързани с това разходи.
 
След като стана ясно, че досегашният клуб с женско направление - Левски Волей, прекратява дейност, беше взето решение този процес да се ускори. Основната цел бе да се осигурят условия на две възрастови групи момичета да продължат тренировъчна и състезателна дейност без прекъсване и сътресения.

"От доста време обсъждаме възможностите за сформиране на женски групи заедно с партньорите ми и главни инвеститори в клуба Давид Давидов и Атанас Гаров. Получих обаждане от директора на спортното училище на Левски Нина Иванова, която ми каза, че е притеснена за случващото се в женския клуб и опасността децата да останат на улицата.

След това ми звънна и техният треньор Нора Тонева и попита директно дали има някаква възможност да поемем момичетата, за да не се разпаднат отборите.Тогава седнахме отново с Давидов и Гаров и решихме да им дадем възможност да продължат развитието си в рамките на нашата структура. Благодарен съм им за подкрепата и съм наистина щастлив и развълнуван от това ново начало", заяви единият от председателите на Левски София Владимир Николов.

Близо 25 момичета започнаха тренировки още през юли в зала "Академика" заедно с Нора Тонева. Към тях се присъединиха и няколко талантливи деца от школата "Владимир Николов", която също ще подготвя момичета за Левски София, както го прави при момчетата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.