Волейболният Левски Сиконко се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България, след като отнесе Пирин Балканстрой (Разлог) с 3:0 гейма. Пред собствена публика в залата си, „сините” сразиха гостите с 3:0 (25;16, 25:21, 25:16) и по този начин очакват най-вероятно ЦСКА на полуфинала в събота в зала „Христо Ботев”.

Пламен Христов заложи на обичайните си титуляри докато Мирослав Живков не започна с титулярния си разпределите и капитан Франско Сотелдо, а с Добри Димитров. Странно за публиката бе, че и двата отбора бяха с изцяло сини екипи.

Първия гейм бе спечелен от Левски Сиконко с категорично надмощие, като Александър Симеонов затвори частта след блокада за 25:16. През втория гейм, „сините” отново имаха предимство в играта. След ас на Теодор Богданов поведоха с 5:2, но след първото техническо прекъсване (8:6) Николай Пенчев и компания стабилизираха играта си за тима на гостите, не само изравниха, но и обърнаха резултата в своя полза 16:1, 17:15.

Равностойната игра обаче бе прекъсната, след като първият рефер отсъди точка в полза на „сините” за 22:20, въпреки че тяхната атака бе в аут. Това помогна на домакините, които взеха гейма в 25:21. Играта на гостите от Разлог се разстрои и те не можаха да се стабилизират и в третата част, в която Левски Сиконко имаше аванс поне от три точки (8:5, 12:6, 16:9, 20:11) и отново взеха гейма с 25:16, а и с това и мача.

Пред погледа на Найден Найденов Венцислав Георгиев постигна 13 точки за Левски Сиконко, а Теодор Богданов – 11. По 10 за Пирин направиха Светослав Гоцев и Александър Димитров.

Защитаващия трофея си ЦСКА играе срещу Габрово утре в последния четвъртфинален мач от 16:00 часа в зала „Христо Ботев”.