Волейболистите на Левски Сиконко са на победа от няколко години чаканата шампионска титла. Сините победиха ЦСКА с 3:1 гейма (23:25, 25:21, 25:21, 25:22) и по този начин поведоха в серията с 2:1 победи, а утре отново са домакини в своята зала в ж.к. „Люлин” от 17:30 часа.

 

Тимът на Брунко Илиев загуби един от основните си играчи Валентин Братоев, след като талантът, който единствен не е ставал първенец с Левски изкълчи левия си глезен в четвъртата част при 17:14.

 

Двата отбора започнаха с обичайните си титуляри. Първият гейм бе равностоен, като разликата бе само в началния удар. ЦСКА имаше стабилен и силен сервис, докато Левски допусна много грешки в този елемент.

 

Един от най-атрактивните геймове във вечното дерби бе вторият, по време на който имаше дълги разигравания и основните действащи лица бяха Методи Ананиев, Красимир Гайдарски, Теодор Богданов, а от другата страна Филип Мейо, Иван Колев и Теодор Салпаров. В тази част Сашо Попов прибегне до втората си смяна в мача, след като извади Иван Зарев, който изпитваше болки в коляното и пусна на негово място Николай Найденов. Основната причина Левски да вземе този гейм бе блокадата, като центърът Теодор Богданов реализира двете финални точки.

 

Окрилени от равенството „сините” продължиха да играят по-добре. Двамата близнаци Братоеви, Учиков и Ананиев поддържаха аванс от три точки за Левски, докато в задушната зала ЦСКА допусна доста грешки. Учиков направи точката за 25:21 и Левски поведе с 2:1 гейма.

 

В последния четвърти гейм бе най-равностоен. Бойко Бонев остана в игра на мястото на Иван Колев, а Стоян Самунев на Стойко Ненчев. При „сините” силен сервис демонстрира Ананиев, който записа ас за 7:5. Техническите прекъсвания дойдоха при 8:6 и 16:12. При разиграването след второто прекъсване се стигна до неприятния момент, при който след скок при мрежата Валентин Братоев се приземи лошо близо до Рафаел Паскуал и изкълчи левия си глезен, след което бе изнесен на ръце от полето от Учиков и Ананиев, а на негово място продължи младият Деян Нинов. След подновяването на играта „сините” продължиха да играят, запазвайки аванса си и накрая, след две грешки на волейболистите на ЦСКА, Левски стигна до мачбол 24:21. Играчите на Брунко Илиев не успяха да се възползват от първия, но Николай Учиков затвори мача за 25:22.

 

Феновете на Левски, които изпълниха залата бяха поздравени от всички „сини” волейболисти.

 

Най-резултатен за Левски е Николай Учиков с 19 точки, а Мето Ананиев отбеляза 17 точки. Валентин Братоев завърши с 15 точки.

 

За ЦСКА Филип Мейо завърши с 19 точки, а по 12 отбеляза Иван Колев и Рафаел Паскуал.

 

След края на мача Валентин Братоев отиде в Пирогов, за да му бъде направена снимка и ядрено магнитен резонанс, за да се види дали има счупване или е само изкълчване на глезена.

 

Преди самото начало на мача по молба на дежурния делегат Васил Янакиев двамата близнаци Братоеви и Теодор Салпаров си стиснаха ръцете след неприятните сцени в края на втория мач.