Пред погледа на старши треньора на националния отбор Камило Плачи Левски Боол се класира на финал в турнира за Купата на България. „Сините“ с капитан Христо Цветанов победиха Монтана с 3:1 гейма (29:31, 25:17, 25:19, 25:15). С много емоция в играта волейболистите на Джузепе Лорицио успяха да стигнат до мач за националния трофей срещу Добруджа 07 утре от 17,30 часа в зала „Христо Ботев“.

„Сините“ стартираха мача лошо, имаха проблеми с началния удар и позволиха на Монтана да поведе с 16:13. След това столичани успяха да изравнят, ала последваха 8 равенства на резултата, като от седмия опит играчите на Северин Димитров успяха да затворят частт и той с ас при 31:29.

Втората част започна с преимущество за Монтана (8:4), след което обаче Александър Симеонев, Симеон Александров и Смилен Мляков реализираха страхотна серия и успяха не само да изравнят, а и да обърнат резултата в своя полза (12:9). Въпреки че разполагат с най-високия волейболист в българското първенство – Цанко Цанков, играчите на Монтана не успяха повече да се противопоставят в този гейм, който бе спечелен от Левски след ас на Христо Цветанов за 25:17.

В третия гейм Левски не позволи на съперника нито веднъж да поведе в резултата и отново с добра игра и емоция на полето спечели частта с 25:19, правейки това и в четвъртия гейм с 25:15.

Монтана получиха чек от 2500 лева от наградния фонд и заемат трето място, както и Марек Юнион-Ивкони като загубили в полуфиналите за Купата.