Волейболистите и щаба на Левски волей вярва, че ще се върне в Европа с победа. Сините довечера от 18 часа домакинстват на финландския Тампере в зала „Христо Ботев“ в първи 1/16-финален мач за Купата на Европейската волейболна конфедерация. За последно на европейската волейболна сцена Левски участва през сезон 2007/2008 в Чалъндж Къп след 8 години в Шампионската лига. Преди пет години обаче естонския Селвер Талин елиминира сините в първия кръг на третия по сила турнир под егидата на ЦЕВ.

Пред Гонг от тима споделиха готовността и вярата си в успех над Тампере. Букмейкърите също определят Левски като убедителен фаворит срещу финландците. Мартин Стоев ще може да разчита на близнаците Георги и Валентин Братоеви, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски, Симеон Александров, Златко Кьосев и останалите си възпитаници без Костадин Стойков.

За втори пореден сезон Тампере участва в Купата на ЦЕВ, като сега в тимът на Кай Матила няма много известни имена. Черно-белите гости доидоха в София с играчи като Мутка, Кехое, Лемола, Тихинен, Мустонен, Муринен, Круда и други.

На футболния терен през 2007 година Тампере Юнайтед отстрани Левски във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Волейболистите в синьо обаче очакват, че ще вземат реванш заради колегите си и ще надделеят над гостите във втория по сила европейски волейболен турнир. Реваншът във Финландия е следващата седмица на 31 октомври.

Първи съдия на мача довечера в Студентски град е румънецът Дариус Думитру Меска, а ще му помага Георгиос Папагергиу от Кипър.