Отборът на Левски Сиконко е новият шампион на България по волейбол за жени. В третия мач от финалния плейоф "сините" победиха Славия с 3:1 (25:27, 25:15, 25:23, 27:25) гейма и спечелиха серията с 3:0 победи.

Това е първа титла за Левски Сиконко при жените от 2003-та година насам. Това е и дубъл за "синия" тим, който тази година спечели и Купата на България.

Днес отборът на Славия бе равностоен на своя съперник и дори превъзхождаше на отделни моменти, като можеше да се стигне и до тайбрек.

В 4-ия гейм "белите" водеха с 16:13, но пропиляха аванса си с доста грешки при посрещането на началния удар на Левски Сиконко. В края на гейма "сините" показаха по-здрави нерви и благодарение на добрата игра на Кремена Каменова и на рускинята Елена Мерлина спечелиха мача.

Най-резултатна за победителите бе Каменова с 20 точки, а за Славия - Емилия Николова с 14.

След края на мача старши треньорът на "сините" Пламен Христов заяви: "Много съм щастлив от спечелената титла. Момичетата положиха много усилия в тренировките и закономерно успяха да спечелят. Титлата е заслужена, както и спечелената ни Купа. Най-много съм доволен от отличната игра на разпределителката Любка Дебърлиева".

Купата и златните медали бяха връчени на волейболистките на Левски Сиконко от вицепрезидента на БФВолейбол Иван Тодоров.

Левски Сиконко - Славия - 3:1 (25:27, 25:15, 25:23, 27:25)

състави:

Левски Сиконко: Полина Стойнева, Таня Събкова, Виктория Григорова, Любка Дебърлиева, Кремена Каменова, Елена Мерлина, либеро-Анелия Пашина (Весела Бончева)

Славия: Виолина Николова, Виктория Йовчева, Даниела Тодорова, Мария Аладжова, Десислава Николова, Емилия Николова, либеро-Радостина Струмина (Евгения Димова, Янита Николова, Габриела Айшинова)

съдии: Ивайло Иванов и Илиян Георгиев

зрители - 500

индивидуални призьори на първенството:

най-добър изпълнител на начален удар: Емилия Николова (Славия)

най-добър разпределител: Любка Дебърлиева (Левски Сиконко)

най-добър нападател: Таня Събкова (Левски Сиконко)

най-добро либеро: Анелия Пашина (Левски Сиконко)