Левски Боол е новият носител на Купата на България по волейбол-мъже. Сините победиха по категоричен начин на финала Добруджа 07 с 3:0 гейма (25:18, 25:15, 25:15). Мачът се игра в пълната зала "Христо Ботев" на гърба на вечното футболно дерби и предложи много емоции на публиката и десетки награди.

На първия си исторически финал волейболистите на Мирослав Живков играха не по начина, по който елиминираха на полуфинала вчера досегашния носител на националния трофей Марек Юнион Ивкони и не успяха да се противопоставят на изключително организираните и емоционални Христо Цветанов и компания. Добрудба 07 бе водач в резултата единствено в първите разигравания на първия гейм при 2:1 и 3:3.

За Левски Боол Симон Александров и Смилен Мляков бяха най-резултатни и правеха разликата в отделните части 5-6 точки. Левски Боол, освен красивата купа, получи и чек за 15 000 лева от наградния фонд. Капитанът на сините Христо Цветанов, който за последно преди 10 години спечели трофей у нас, получи и специална награда от спонсорите.

Тимът на Мирослав Живков, освен сребърните медали, заслужи и чек от 10 000 лева.

За достигането до финала при първия си сезон в елита на волейболна България и сребърните медали за Купата, треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков коменитра: "На първо място поздравявам Левски за спечеления трофея. Успехът им е напълно заслужен, те са опитен отбор и във важните моменти демонстрираха повече рутина. Поздравявам и моите момчетата за добрата игра, доказахме, че можем да се представяме на високо ниво. В плейофите със сигурност ще играем още по-добре".