Проблем с лявото коляно измъчва волейболния ни национал Цветан Соколов, стана ясно от специално интервю на играча за Спортно шоу Гонг. Соколов обаче е оптимистично настроен и категорично заяви, че вярва, че до началото на Европейското първенство ще е напълно възстановен.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 24 август до 3 септември в Полша. България е Група С на турнира заедно с Русия, европейския вицешампион Словения и Испания.

„Всички се чувстваме добре. Имам желание да играя, тази почивка от 13 дни бе ползотворна за мен. Сега съм в добра кондиция. Имам леки проблеми, но до началото на Европейското ще отшуми“, започна Соколов.

„Имам проблем с лявото коляно, който се появи в края на клубния сезон. Имах леки болки, в началото на Лигата стана по-сериозно, наложиха се инжекции и различни терапии, сега пак влизам и тренирам. Не съм на сто процента готов, но има още 2-3 седмици и предполагам, че всичко ще е наред“, каза още Соколов.

„Семейството ми помогна. Прекарах 13 дни само с тях. Не съм мислил за спорт въобще. Поддържах форма малко във фитнеса. Разтоварих си главата да, не мислих за зала, топка. Дори на плажа отказах да играя плажен волейбол. Исках да си почина напълно“.

„Настройка има, желание има. Всеки играч има желание да направим резултат. Изпуснахме шанс на Лигата. Сега всички искат да се докажат. Искаме да покажем, че като отбор можем да направим нещо голямо. Когато играем като отбор, можем да победим и най-големите. За мен е важно да се забавляваме и да играем като един“, добави Соколов.

„Нека да бъдем внимателни срещу всички. Нека се раздадем срещу всички. Срещу по-слаби противници сме показвали, че може да допуснем изненади. Важна е нашата игра“, завърши Соколов.