Волейболната легенда на Италия Лука Кантагали пристига на посещение в България утре, научи Гонг.

43-годишният бивш национал познат и като „Базуката” ще бъде във Варна на мачовете България – Куба в качеството си на треньор на новака в серия А2 Куасар Масса Версилиа и ще се срещне с бъдещите си играчи – центърът Светозар Иванов и посрещачът Иван Колев.

С Кантагали във Варна ще бъдат президентът на клуба Джулио Бертачини и ген.менажер Паоло Буглионе, а тримата ще имат официална вечеря в петък и с българския менажер Иван Ботев.

Лука Кантагали бе действащ волейболист до 17.11.2006 година, а сега ще ръководи при влизането му в Серия А2 тим на Масса. Кариерата му започва с триумф в Купата на ЦЕВ през 1983 година, минава през 7 шампионски титли на Апенините, 4 купи на шампионите, 7 купа на Италия, 6 Купи на ЦЕВ, 2 Купи на Купите, 1 Суперкупа на Италия, 1 Суперкупа на Европа. Най-ценни обаче са двете световни и три европейски титли с националната фланелка в Рио де Жанейро`90 и Атина`94, а също така бронз от Олимпиадата в Атланда`96. За 10 години в представителния тим на адзурите има над 330 официални мача

Междувременно мениджърът Ботев сподели, че олимпийският шампион Дейвид Лий вече е играч на руския Локомотив Новосибирск. Центърът миналия сезон бе в новия тим на Силвано Пранди Модена.