Президентът на българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров коментира за Гонг 5-то поражение на Левски Сиконко в Национална волейболна лига: „По-добрият тим – Черно море, победи заслужено. Оказахме се неподготвени след излизането в чужбина на Боян Йорданов и Тодор Алексиев. Не бива да отписваме „сините” от решителните плейофи, те имат потенциал, но все още нямат водач. Лидерът се ражда, а не се става. Не може обаче да си вечно шампион!”.

Данчо Лазаров на живо наблюдава срещата във Варна от предпоследния кръг на редовния сезон в първенството, с която моряците се изкачиха на 2-то място в класирането, а 8-кратните поред шампиони Левски Сиконко се смъкнаха на 4-та позиция с 8 победи и 5 поражения.

„Дългоочакваното се случи – шампионатът е изключително интересен и непредвидим. Песимистите у нас вече трябва да си променят мнението, че първенството ни при мъжете е слабо. Плейофите ще бъдат много заплетени. Това ще ни помогне и за международното участие. Трябва да запълним на 100% квотата си за евротурнирите”, каза още босът на централата.

Чуйте още . . .