Отборът на Копра Елиор Пиаченца победи като гост КВК Габрово с 3:0 (25:19, 25:15, 25:20) в първия мач от 1/8 финалите на европейския турнир за Купата на претендентите, който се игра в габровската зала Орловец, информира bgvolleyball.com.

Така габровци не успяха да сътворят очакваната с надежда изненада, като ще търсят втора възможност в гостуването следващата седмица в Пиаченца. Над 2000 ентусиазирани фенове подкрепяха своите в домакинството, но за съжаление до успешно противодействие от страна на габровци не се стигна. Гостите доминираха над българския състав със силния си начален удар, от който реализираха цели 10 аса за първите два гейма, а до края на мача те бяха увеличени на 11. Блокът на гостите също бе на ниво, като в първия гейм състезателите на Копра записаха 5 точки от този елемент, а до края завършиха с 9 блока.

Волейболистите на Габрово успяха да покажат повече противодействие едва през третата част на мача, когато започнаха с предимство. След сервис на Иван Власев нашите поведоха с 3:0, а впоследствие разликата се увеличи на 5:1 в наша полза. В този възходящ момент първи ас за габровци в мача реализира разпределителя Николай Найденов, като тимът остана само с 2 директни точки в мача. Състезателите на Любомир Герасимов поддържаха разликата до 9:6, след което силите им не издържаха на напора на гостите. Италианците застигнаха домакините, а след равенството 14:14, класата италианците си каза думата и те отново взеха инициативата. Гостите използваха грешките на домакините, реализираха няколко последователни точки и с тази разлика затвориха третата част, а с това постигнаха и чиста победа.