Отборът на КВК Габрово (Габрово) победи като гост Левски Волей (София) с 3:1 (26:28, 25:19, 25:21, 15:25, 15:10) във втория мач между дата отбора от полуфиналните плейофи в Суперлигата при мъжете, игран в столичната зала Сиконко. Така с общ резултат 2:0 победи, отборът от Габрово се класира за финал в първенството, като това е първо достигане до спора за титлата в историята на габровския клуб. Левски Волей пък приключва своето участие, като заема третото място от редовния сезон и се окичва с бронзовите медали в крайното класиране на първенството, съобщава bgvolleyball.com.
Габровци отбелязаха много силно начало в мача, като с добър начален удар буквално разстроиха посрещането на Сините, като поведоха с 8:3 и 18:11. Бързият успех обаче се оказа пагубен, като последва намаляване на темпото. Сините веднага предприеха наказателна акция, като след отлично включване на Димитър Маринков стопиха огромния си пасив и изравниха играта при 22:22. В решителните моменти, след 24:24, отново сервисът на Маринкон натежни везните в полза на домакините, а бързата ръка на Христо Цветанов не пропусна да завърши в атака, като Сините спечелиха гейма.
Габровци обаче не се огънаха като показаха, че са дошли за победа. Гостите повториха устремното си начало от първата част, повеждайки с 8:2. Въпреки, че отново последва сценария от първата част, при която левскарите успяха да изравнят при 13:13, до нови изненади не се стигна. Този път момчетата на треньора Любомир Герасимов  устояха на синята атака, запазиха предимство си и спечелиха , като изравниха геймовете 1:1.
Третата част, бе най-оспорвана, като започна равностойно, а Сините даваха стабилен отпор на съперника. След равенството 14:14, второто техническо прекъсване дойде при 2 точки в полза на габровци 16:14, след две поредни грешки на домакините.  Габровци обаче съумяха да запазят крехкото предимство, което и увеличиха накрая, и надделяха на Сините в психологическия гейм, повеждайки с 2:1.
Сините обаче не се отказаха, като в четвъртата част най-накрая показаха своите възможности. Те изненадаха съперника, като взеха инициативата и поведоха със 10:2. Това съкруши гостите и те отстъпиха пред напора на левскарите, предавайки фронта. Домакините отбелязаха бърз гейм, като оставиха съперника само на 15 точки, а с това изравниха резултата 2:2
В тайбрека имаше нови драми и смяна на водачеството. След силен сервис гостите поведоха с 6:2. Последва нов невероятен обрат на левскарите, които, реализираха пет поредни точки и на свой ред поведоха със 7:6. Последва равностйна игра, като в решителните минути гостите се оказаха по-устойчиви и триумфраха с крайната победа, която ги класира за първи исторически финал.