За първи път женският тим на волейболния ЦСКА бе избран за отбор на месеца. В традиционната анкета на Пресклуб “България” червените изпревариха баскетболния шампион ЛукОйл Академик.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ТУК!

Признанието и купата с богинята на победата Нике отиде в ръцете на капитанката Мария Каракашева и треньорите Юлия Иванова и Атанас Лазаров след като армейките вдигната Купата на България.
Следващата цел пред ЦСКА е за втора поредна година да направят дубъл като станат и шампион в първенството, в което до момента са безпогрешни - 8 победи от 8 мача.



„Дано някой ден ВК ЦСКА стане отбор и на година, и то не при мъжете, а ние жените. Пътят ни тепърва предстои. Трябва да продължим по същия начин и да спечелим и шампионата. Не може да подценяваме конкурентите. Ако ги подценим, значи не ги уважаваме. Всички съперници заслужават уважение. В турнира за Купата не бе никак лесно. На финала победихме Марица с 3:0, но двубоят бе много тежък за нас. По отношение на класата на първенството ни всичко е въпрос на финанси, но е явно, че няма желаещи да дават пари за женския волейбол. Поради тази причина няма посещаемост на мачовете, които не са на необходимото ниво. Всички добри състезателки са в чужбина. В Марица и в Славия също се опитват да изградят силни отбори, което е достойно за уважение. В залите мъжете идват и за да гледат жените, не само заради волейбола. Може би трябва да се замислим да привлечем публиката с красота. Заслужава си да се занимаваш и в България с женски волейбол”, заяви Юлия Иванова.

Капитанът на ЦСКА Мария Каракашева почти сигурно от следващия сезон ще се състезава в чужбина, но с купата на победата в ръце, сподели: „За момента съм съсредоточена върху изявите ни в шампионата, който завършва след месец и половина, но след това искам да
играя на по-високо ниво в чужд отбор”.

Помощникът на Юлия Иванова - Атанас Лазаров пък каза: „Чест е да сме тук и да станем отбор на месеца. Благодарим за оценката Ви. Дано станем и шампион на България!”.

Пред Гонг Юлия Иванов пък допълни интересни неща:

„Късметът е бил с нас да станем отбор на месеца. Не стигнахме лесно до Купата, за мен бе притеснение дали малките момичета ще се справят. Хубаво е да получаваш награди, трябва и други неща да те вълнуват. Като треньор това ми е първа Купа. От нас зависи дали ще направим дубъл. До момента всичко върви много добре, дано доброто развитие продължи и да вървим нагоре.”

„У нас няма интерес към женското първенство. Кой ще отиде да гледа слаб мач, ако има обаче добър волейбол и първенството е на кръв, ще има публика. Има резон да заложим на красота и сексапил, но при нас в ЦСКА това е нож с две остриета. Момичетата ни са много малки и аз като моралистка казвам, че трябва да си ги пазим защото са ни ценни.”

„Струва си да се занимаваш с женски волейбол въпреки негативите, липсите. Удоволствието да спечелиш една купа е прекрасен кратък миг. След това идват загубите, които скриват всичко това, но си струва!”

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ТУК!