Пламен Константинов вдигна първа купа за сезона, въпреки че е септември и в самото начало на подготовката си за новия сезон. Kапитанът на националния ни отбор получи и позлатен плакет. Гибона с тима си Ираклис остана непобеден и триумфира във втория международен турнир за Купа Пирин Балканстрой в Разлог. Съставът от Солун стана единственият участник, който спечели всичките си мачове, а в последния би домакина на надпреварата с 3:1 гейма (28:26, 25:27, 25:14, 25:22). Срещата бе изключително интересна, драматична и пълна с обрати.

От самото начало заключителният мач на турнира започна равностойно в точково изражение. Главните действащи лица бяха Пламен Константинов, Симон Тишер, Маркус Нилсен за гърците, и капитанът Благовест Катранджиев, Станислав Петков, Михаил Вуре и Костадин Гаджанов за Пирин.

Домакините имаха 3 гейм-бола при 24:23 и 25:24, 26:25, но ас на втория гръцки разпределител Ксаритонидис даде предимство на гостите и те затвориха частта с 28:26.

Вихрено бе началото и на втория гейм след 4:1 за Пирин. Тимът на Мирослав Живков имаше преднина от 4-5 точки, която успяваше да запази при разиграванията. Страхотни изяви имаше либерото Атанас Митрев. Гибона и компания успяха да догонят противника в резултата едва накрая, но този път от четвърти опит, Пирин успя за изравни за 1:1 гейма след 27:25 с точка на Катранджиев.

Шампионите на Гърция набързо обаче взеха третата част с 25:14, след като направиха 8:5, 16:6 на прекъсванията.

Миро Живков даде шанс за изява на всичките си състезатели, сред които има и изключително млади момчета. Въпреки младостта си, те играха отлично срещу участника в Шампионската лига, като дори се видя как Гаджанов хваща на блок Гибона. Четвъртият гейм се движеше точка за точка от самото начало до края. Това обаче бе времето на разпределителя на Ираклис Симон Тишер. С негова точка от блокада за 22:20 след атака на Нилсон, гостите дръпнаха в резултата и затвориха гейма при 25:22, а с това мача и Купата.

Пламен Константинов показа отлична игра, а след това дълго отново бе обграден от фенове и раздава автографи. Съотборниците му пък позволиха не капитана за турнира, а той да получи и първи да вдигне Купа Пирин Балканстрой. 

Ираклис спечели турнира с 3 победи от три мача – 3:2 гейма срещу БЕЕМ, 3:1 срещу Цървена звезда и 3:1 срещу Пирин.

Втори остана иранският тим на Пушката и Тасев. Трети финишира младият тим на Цървена звезда, а четвъртото място е за сдалия трофея състав от Разлог.

За всеки един отбор имаше купа, но с различна големина, всеки един играч получи индивидуален плакет – позлатена монета с трима волейболисти.

снимки: Gong.bg, Инес Павлова