Волейболният национал Красимир Гайдарски е на път да уреди трансфер в чужбина в последния момент, научи Гонг. Центърът, който е картотекиран за този сезон в родната Суперлига в тима на Левски Сиконко, във вторник ще пътува за Германия, за да подсили ВК Берлин. Отборът е от елитното първенство, като ще вземе Гайдарски, след като той премине медицинските изследвания успешно.

В момента националът има проблеми с коляното, заради които вчера не игра за „сините” срещу Монтана, но ядрено-магнитният резонанс е показал, че проблемът не е сериозен, а има само леко вътрешно възпаление.

„Надявам се трансферът да се осъществи, като яснота за това ще има в сряда. Избрах Европа, и по-специално Германия, пред възможността да играя в Иран. Чувствам се добре, дано да заиграя във ВК Берлин,” заяви за Гонг Красимир Гайдарски.

Ако трансферът се осъществи, в Левски ще останат само трима национали – Георги Братоев, Теодор Богданов и либерото Владислав Иванов. Последният трансфер от шампионите в чужбина бе този на Методи Ананиев в Иран.