"Тази година сме по-силни и можем да се преборим за титлата", уверен е центърът на волейболния ЦСКА Красимир Гайдарски.

Един от най-опитните волейболисти на ЦСКА изрази увереност, че тимът ще запише втори пореден успех в източна България в рамките на седмица. "Армейците" започнаха ударно с 3:0 при визитата си на Черно море, а в петък им предстои гостуване на Добруджа. Съставът на Пламен Христов пък изненада шампиона Нефтохимик, печелейки с 3:0 насред Бургас.

"За мен победата на Добруджа не е кой знае каква изненада, защото имат добър отбор. Бургас, в този си вид, не е същият като миналата година. Липсват близнаците Братоеви в момента, след като Георги е контузен, а Валентин замина за Япония, което дава отражение и има разлика. По-скоро е изненада, че Нефтохимик не взе гейм, отколкото самата загуба. Със сигурност в Добрич ще ни бъде тежко, не се съмнявам. Момчетата на собствен терен играят добре, публиката ги подкрепя, а сега тази победа над Нефтохимик ще им даде допълнително самочувствие и криле. Но нас това не ни интересува, имаме самочувствието, подготвени сме и те да му мислят. Разполагат с добър отбор като цяло, при всички положения Чернокожев е сериозен плюс за тях, основният им реализатор и през него ще минават по-голямата част от атаките. Дано да успеем да се преборим и да вземем втора победа. Опитът е на наша страна и може да се окаже решаващ в един момент. Всяко нещо може да даде отражение в определена ситуация. Отиваме за победа, както във всеки мач, така че ще видим какво ще стане", коментира Краси Гайдарски пред официалния сайт на волейболния ЦСКА.

Красимир Гайдарски

източник: cskavolley.org

35-годишният централен блокировач е категоричен, че ЦСКА има сили да спечели титлата през настоящата кампания.

"Определено тимът ни ще бъде по-силен този сезон. Най-малкото една година повече сме заедно, не направихме много промени. Сработката и качествата на състезателите трябва да сме ги развили. Това трябва да е плюс. ЦСКА може да е шампион, но първенството е дълго, тепърва започва редовният сезон. Въпросът е накрая, кои отбори ще са в най-добра кондиция и с най-малко контузии. Това са факторите, които ще окажат влияние, защото ние иначе самочувствието си го имаме. Тръгнахме добре, победихме чисто Черно море във Варна, което не бе лесно, предвид че това е отбор, който не е на нашето ниво, но пък е първи мач, а като такъв винаги има известно напрежение. Засега отборът е добре, като изключим някои контузени състезатели, но е хубаво, че травмите отшумяват. Оптимист съм, първенството е може би по-оспорвано. Поне такова се очаква да бъде. Надявам се, че ние ще се представим добре от самото начало, до самия край. Минимум един финал е редно да играем. Колкото до съперниците, Хебър е този, който надгради и за мен е по-добър от миналата година. Започнаха подготовка по-рано, но във времето ще си проличи каква им е силата", каза още бившият национал.