Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването на националната волейболна Скаут лига в зала "Христо Ботев". Скаут лигата се организира за втора година от Българската федерация по волейбол и генералния спонсор Корпорация "Развитие".      

В откриването взеха участие главният мениджър на Корпорация "Развитие" Александър Александров, редица волейболни звезди и представители на волейболната федерация - Владо Николов, Тони Зетова, Георги Братоев, Теодор Тодоров. Водещият на събитието Евгени Иванов - Пушката представи 6 от момичешките отбори, родени през 2004/2005, които в следващите 3 дни ще премерят сили в зала "Христо Ботев" - Звезди 94, Левски, Славия, Волейболна академия Стойчев - Казийски, Централен полицейски волейболен клуб и ЦСКА.      

"Благодаря на всички родители, които са запалили децата си по спорта и са ги довели в спортните зали", каза министър Кралев. "Аз съм сигурен, че вашите деца, дори да не станат професионални спортисти, ще станат страхотни хора, защото спортът изгражда силни личности".      
Министърът пожела успех и търпение на всички деца, защото пътя към големия спорт е труден. 

"Благодаря и на Корпорация „Развитие“ за реализацията на този уникален проект. Волейболът е най-успешния български отборен спорт и интересът към проекти като Скаут лигата ме кара да се чувствам спокоен за неговото бъдеще", добави министърът.     

В Скаут лигата през тази година участват над 1200 млади волейболисти от 72 отбора – 36 за момичета и 36 за момчета. Турнирът ще се проведе в 10 града в страната, което го прави уникален за страната ни.