Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов изрази недоволството си от съдийството в мача срещу Канада, но призна, че вината за поражението е била в българския тим.

В мъжки мач Канада пречупи България в Световната лига

"Имахме поредица от ситуации, които не си взехме. За да завършват идентично всички геймове, значи проблемът е повече в края на гейма. Там не решихме нито една топка, така че от там заслужено губим. Че този съдия няма понятие от волейбол ние го знаем. Това е поредният път, който той се явява във Варна, и като ни е свирил е било същото. Докарват ни едни измислени съдийски бригади, които нямат понятие, но да не търсим там спасението, независимо от съдията. Ние имахме възможностите, които трябваше да решим, но не ги решихме. 

Относно предстоящия неделен двубой срещу Бразилия, Константинов коментира:
Бразилия е достатъчно мотивиращ отбор, не сме ги побеждавали от 10 години, така че е нормално да има мотивация. Въпросът е да видим как са здравословните ни проблеми, защото Тодор Скримов има мускулен проблем отзад, Гошко получи схващане четвъртия гейм, трябваше да го извадя и него малко, ще се съобразяваме с тях. Розалин Пенчев само му е причерняло при падането."