След днешното заседание на Управителния съвет (УС) на Българската федерация по волейбол (БФВ) стана ясно, че специална комисия ще разгледа трансфера и картотекирането на Матей Казийски в италианския Тренто от Динамо Москва и прекратяването на контракта му със Славия. Докладът по случая ще трябва да бъде изготвен до следващото заседание на УС на БФВ, на което ще се вземе крайно решение.

Аналогична ситуация е възникнала и при ЦСКА, тъй като Миньор Перник претендира, че договора на тима с Радостин Денков не е изтекъл, и той е преминал неправомерно при „червените”.

Централата разгледа докладите на националните селекционери Мартин Стоев (мъже), Драган Нешич (жени), както и на Виктор Карагьозов (младежи), но не им даде оценки. Това ще бъде направено на следващото заседание на УС след предолимпийските квалификации и Световната купа.

Днес бяха одобрени наредбите за провеждането на първенствата във всички възрастови групи, и на края на продължилото 2 часа и половина заседание беше приет един нов клуб – Ерма 96 (Трън) и бе преименуван мъжкият Иванов (Добрич) на Калиакра (Каварна), който е част от елитната НВЛ и вече беше домакин на част от турнирите.