Кениецът в състава на волейболния ЦСКА Филип Мейо е най-щастливият от високите температури. Хубавото, слънчево и топло време се отразява изключително положително на ръстовия разбивач. Гонг научи, че след като в София термометрите показаха 20 градуса и кокичетата разцъфтяха, Филип показва невероятно по-добро психическо и физическо състояние. Кениецът бележи много по-добър отскок. В ЦСКА дори се шегуват: „Какво ли ще покаже и стане с Мейо, ако стане 30 градуса? Сигурно ще лети!”.

Всички в червения тим са готови за двата предстоящи мача с Пирин (Разлог). На 29 февруари и 1 март от 18 часа в зала „Васил Симов” ЦСКА ще се опита да вземе първи успех над „ахилесовата си пета” този сезон – Пирин. Сериозна е подготовката и надъхването на 4-ти километър.

От своя страна тимът на Любомир Герасимов продължава да има проблем с венецуелеца Франсиско Сотелдо. След като разпределителят не игра срещу Левски Сиконко заради проблем с рамото, той сега не тренира вече 4 дни поради простудно заболяване. По всяка вероятност Константин Митев ще бъде плеймейкър за Пирин. Съставът пристига в София утре.

Още от първата ваза на НВЛ тази година Пирин печели сблъсъците си с ЦСКА, остава единственият тим без поражение от червените. От своя страна волейболистите на ЦСКА искат да останат лидери в класирането.