Вчера Управителният съвет на Българската федерация по волейбол взе решението да прекрати първенствата, което направи Нефтохимик Бургас шампион при мъжете. Кметът на Пазарджик - г-н Тодор Попов, излезе с официална позиция относно прекратяването на волейболната СуперЛига, като не спести нищо на волейболната федерация.

"Кое е справедливото на това решение?", попита Попов. 

"Дойде време да си кажем някои неща в очите. Къде е позицията на федерацията? Тези решения се вземат от хора, които аз познавам много добре. Преди 3 години точно те си бяха направили уговорки и затова волейболът бе на такова селско ниво, смея да твърдя. Защото тези същите си бяха направили уговорката да дават смешни пари на волейболистите. Те развиваха волейбол с 20 души в залата, от които половината близки и роднини на волейболистите, а останалата половина се чудеха къде да седнат на топло зимата."

"Ние, като отбор и като отношение, вдигнахме нивото на българския волейбол в пъти. Няма по-професионален отбор по волейбол от Хебър. Няма по-добра органицазация. Няма по-добра публика. И няма по-коректно отношение в България. Няма и да има", заяви кметът на Пазарджик.

"Затова това решение е безкрайно несправедливо, не само към Хебър. Несправедливо е и към останалите волейболни клубове. Към тези момчета, които цяла година дават сърце и душа, за да покажат какво могат. Не говоря така, защото сме най-ощетени. Всички са ощетени. Каква е гаранцията, че ние щяхме да станем шампиони?"

"Догодина организацията ще бъде още по-добра. Мотивацията ще бъде още по-голяма. Целта ни е да станем шампион без загуба в първенството. Да им е ясно какво ги очаква. Искам да заявя, че никой от тези хора, в това число и федерацията, не е добре дошъл в Пазарджик."

"За пореден път се убедих, че целият хаос в България е защото сме малодушни завистници. Истината е, че сме скъперници, едни нискомащабни хора. Това се показа с решенията, които се взимат. Ние в Хебър не сме такива. И ще го покажем, както сме го показвали и досега. Искам Хебър да бъде успешен модел за пример на всички, колкото и да не им се иска на някои хора. Но това вече не ме интересува. Да се оправяме във враждебна среда не е нещо ново за нас, но толерантността и търпението ми се изчерпаха. Затова ние оттук натък разчитаме само на себе си и на никой друг", завърши Попов. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.