Представители на клубовете от Суперлигата по волейбол за мъже проведоха работна среща с ръководството на Национална волейболна лига начело с председателя Атанас Гаров и президента на БФВ Любомир Ганев. 

Клубовете дискутираха, гласуваха и решиха форматът на Суперлигата да бъде от две осмици по 8 отбора, стартирайки от сезон 2020/2021.

На срещата присъстваха представители на всички участници от сезон 2019/2020 - "Нефтохимик 2010", "Хебър", "Монтана", "Добруджа 07", "Марек Юнион-Ивкони", "Пирин" (Разлог), "Левски", ЦСКА, "Дунав", "Черно море", "Арда" и "Славия".

Като гости бяха поканени добилите право по спортни постижения във Висшата лига и изявили желание за участие в Суперлигата "Берое" (Стара Загора), "Локомотив" (Пловдив), "Ботев" (Луковит) и "Тетевен Волей".

Гласуването за формата на първенството премина на два етапа. Във вота какъв да е форматът на Суперлигата от сезон 2020/2021 предложението за две осмици получи 7 гласа, а предложението за запазване на формата с 12 отбора получи 5 гласа. 

При принципното гласуване за бъдеща смяна на формата на Суперлигата на две осмици за общо поне четири години 8 гласуваха "за", 3 - "против" и 1 - "въздържал се". 

"Изключително съм радостен от начина, по който се проведе дискусията. Благодаря на клубовете. Имаше дебат, който продължи почти 4 часа, което означава ангажираност към темата. Крайното решение е такова, каквото е. Оттук-нататък нашата работа като ръководство на Национална волейболна лига е да направим най-доброто спрямо решението на клубовете. Очаквам това решение да ни отвори много нови възможности за разговори с потенциални спонсори и рекламодатели", заяви председателят на НВЛ Атанас Гаров.