Елитни волейболни клубове от Португалия, Гърция и Турция в момента искат да привлекат изпълнителния директор на „Марица” Стоян Гунчев-Чугуна за техен треньор от новия сезон.
Офертите към 51-годишния пловдивски спец започнаха да валят сред отличното представяне на водения от него девически национален отбор на България на Световното първенство в Мексико, където младите лъвици в жестока конкуренция спечелиха историческото 4-то място в света.

Чугуна обаче не ще и да чуе за нов гурбет в чужбина, след като изкара 9 години като състезател и старши треньор навън.
Преди да се прибере в България, Гунчев бе години наред водещ състезател, а след това и водещ старши треньор на елитни португалски клубове като „Лейшоеш”, „Беленензеш” и „Сан Мамеде”.

Сега офертите на Гунчев от чужбина са повече от примамливи и подплатени със солидни финансови условия. Той обаче на този етап е отказал всички предложения.

„Засега оставам в „Марица, не всичко е пари на този свят. Захванали сме се с нашите клубни шефове и спонсори от „АДИ-21” и „Интеркомплекс” да правим нещо голямо и нямам моралния ангажимент да напускам клуба точно в този важен момент”, обясни Гунчев.