Бой, заплахи и скандали се разразиха на финала на държавното първенство по волейбол за младша възраст между Пирин Балканстрой (Разлог) и Славия в зала „Васил Симов” в София.

Иван Сеферинов налетя на бой на д-р Митко Иванов.

Шефът на ВК Славия се появи в залата на 4-ти километър в края на първия гейм (1:0 за Пирин) и от служебния вход и отправи закани към председателя на БФ по плажен волейбол и вицепрезидент на БФВ.

Д-р Иванов седеше на официалната маса при трибуните. Сеферинов дойде под масата, насърчавайки Иванов да излезе навън, за да се разберат. Без да му отговаря и да става, вицепрезидентът на БФВ остана на мястото си. Изнервен от това, Сеферинов се качи на трибуните и хвърли стол върху Иванов. Полицията се намеси на момента и изведе Сеферинов от залата.

Иван Сеферинов бе отведен с белезници от органите на реда в районното поделение за оформяне на протокол. В същото време д-р Митко Иванов отиде в Пирогов за преглед и за вадене на медицинско удостоверение. Вицепрезидентът на централата е с огромен кръвоизлив на лявото око след удара. Според медицинското удостоверение Иванов има мозъчно сътресение, разкъсване на вежда, кръвоизлив и оток в окото и клепача.

Пряк свидетел на инцидента бе Верка Николова. Директорът на ДЮШ ЦСКА и заместник председател на БФВ също е била нападната от Иван Сеферинов, който дори се е опитал да я души.

"Аз работя за бъдещето на волейбола, за децата, а те искат да ме убият", коментира развълнувана Верка Николова, докато бе в отделение "Съдебна медицина" на Пирогов.

Очаквайте подробности!