„Човек като Васил Симов има място в Управителния съвет на БФВ дори и като вицепрезидент защото може да помага! Дори аз бих го сложил за шеф на икономическата ни комисия, на коята беше до скоро Ивайло Константинов и да контролира финансите в БФВ“, това сподели пред Гонг Борислав Кьосев. Членът на УС на БФВ коментира както опозицията, така тайното изтегляне с ден по-рано на заседанието, предстоящото Общо събрание и други.

Ето част от думите на Кьосев пред Гонг, като пълното му изказване чуйте в аудио файла:

„Мисля, че Васил Симов е малко подведен относно начина на управление и начина на смяна на ръководството! Ние работим по устава на FIVB и нещата не са така лесни. Нека хора като него и други да влязат във волейбола, да подпомагат клубовете, да има детско-юношестка школа. Първо да видят къде отиват парите и след това мисля, че ще си променят мнението!

Т.нар. опозиция обаче искат тотална смяна на ръководството на федерацията, но това няма как да стане заради устава ни, а и е малко обидно за останалите хора. Няма как са стане намаляване на УС и влизането на Симов, Тони Зетова и Сашо Попов. Има си устав и ред!

Кой ще влезе в УС ще реши Общото събрание. Но някои неща са ми много странни. Например Сашо Попов е доста амбициозен, но първо да си оправи бърлогата в ЦСКА защото проблемите там са големи, не може един клуб като ЦСКА да няма 2,5 години заплати и осигуровки.

Името на Антонина Зетова е винаги добре дошло и винаги може да помогне, да си изказва мнението за женския ни волейбол. Не знам коя е другата част от опозицията. Иво Константинов е човек, който дава пари за Марек Юнион Ивкони и създава волейболисти. Той е винаги добре дошъл!

Но УС на БФВ няма как да бъде от 5 човека! Някъде към 70% от нещата, които иска опозицията не могат да се случат.

Промяната в деня на заседанието на УС на БФВ с ден по-рано бе заради ангажираността на доста от членовете на УС. Трябваше сутринта да се видим и с т.нар. опозиция. За мен това обаче не е опозиция, а просто различни виждания относно управлението и начина на финансиране на БФВ. Срещата ни с Васил Симов и Ивайло Константинов според мен бе доста ползотворна. Вижда се, че Симов е човек, който разбира от финанси. В свободен разговор всеки си каза мнението.

Според мен това, което опозицията предлага членовете на УС да бъдат намалени на 5-7 човека е невъзможно. И сега УС е от 25 души, но оперативните хора са 5-7 човека и те реално управляват и движат нещата.

Симов предлага 10-15 спонсора и хора, които да дават пари за волейбола ни, а това бе малко обидно за останалите спонсори, които са в УС, а сред тях има и хора, които дават и повече от 1 милион лева и то години наред дават пари. Аз и Ганев предложихме да подпишем предварителни договори с тези проекто спонсори, нека да дават пари не само на националния отбор, но и на клубовете.“