Следващият четвъртък официално ще бъде учредено Сдружение „Приятели на волейбола”. Официални гости на събитието ще бъдат Радостин Стойчев и Матей Казийски, които са сред учредителите на Сдружението.

Събитието ще бъде на 13 декември в зала 8 на Националния дворец на културата от 13.00 часа. „Приятели на волейбола” ще събере на едно място представители на волейболното движение у нас, представители на бизнеса и личности, които подкрепят каузата за развитие на любимия спорт.

Сред целите на „Приятели на волейбола” са да съдейства за подобряване на материалната база на членовете на Сдружението за подобряване на условията за развитие на волейбола, безвъзмездно да осигурява най-модерните уреди и софтуери за тренировъчния и спортно-състезателен процес, както и да организира обучения и консултации на треньори, състезатели и клубове по волейбол. Не на последно място Сдружението ще съдейства за активно търсене на спонсорство, набиране на дарения и за подобряване на условията за развитие на волейбола.