С група от 14 състезателки, без националките Славина Колева и Веселина Григорова и капитанката си Ася Динова, представителният женски тим на "Казанлък Волей" започва днес лятната си предсезонна подготовка.

Новият старши треньор на "розите" Петър Дочев събира отбора на "розите" за първа тренировка следобед в 17 часа на клубната база на спортен комплекс "Багира – Арсенал" в Казанлък.

"Очаквайте нови качествени състезателки, любопитни имена и много изненади откъм селекцията. Амбициите ни са големи и затова стягаме силен тим за новия сезон. Няма да крием, че целта ни ще бъде шампионската титла и участие в евротурнирите догодина", обявиха президентът на двойните финалистки от миналия сезон - "Казанлък Волей" Васил Аргиров и изпълнителният директор Деко Григоров.

Първоначално началото на лятната подготовката на казанлъчанки бе планирана за 15 август, но се наложи да бъде изтеглена с десетина дни по-рано, заради получената от Русия персонална покана за участие в силен международен волейболен турнир в Тюмен.

На първата тренировка със сигурност ще отсъства основната посрещачка от миналия сезон Славина Колева, която е ангажирана с женския национален отбор на България при дебютното му участие в Световното "Гран При" в Китай. Колева все още не е дала окончателен отговор дали ще остане в Казанлък и през следващия сезон, защото има няколко оферти от чужбина.

Капитанката на отбора Ася Динова пък е помолила Петър Дочев да закъснее с няколко дни за началото на лятната подготовка, заради участието си в силен турнир по плажен волейбол.

Същото важи и за девическата националка на "Казанлък Волей" Веселина Григорова, която в момента тренира от с руския гранд "Уралочка" (Екатеринбург) под ръководството на световноизвестния волейболен специалист Николай Карпол. 17-годишният диагонал ще бъде на тестове в "Уралочка" по време на целия подготвителен лагер на рускините край Симферопол – столицата и най-голям град на автономна украинска република Крим.

С "Казанлък Волей" няма да започне и миналогодишната титулярна разпределителка Кристина Гунчева, която бе приета за редовна студентка в Пловдивския университет и не е дала отговор дали остава в тима. Очаква се подготовка обаче подготовка с тима днес да започне миналогодишната титулярка - Кристина Тотева, която имаше вариант да се завърне във Франция и отново да облече екипа на "Безие", но най-вероятно ще остане в Казанлък. На първата тренировка днес се очаква друга титулярка от миналата година – Виолина Николова.

Междувременно частната фирма "М+С Хидравлик", която е водещ производител у нас на хидравлични мотори, помпи, хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки с висока технологичност, ще спонсорира "Казанлък Волей" като осигури на представителния женски тим пълна спортна екипировка за новия сезон – официални и тренировъчни екипи и анцузи, грейки, сакове и маратонки. Всички те ще бъдат на реномираната световна спортна марка "Асикс".

По настояване на президента на "Казанлък Волей" Васил Аргиров пък настилката в спортната зала в момента се сменя изцяло с чисто нова и в най-скоро време ще бъде поставено съвременно супермодерно покритие, отговарящо на световните стандарти.