Представителният женски тим на Казанлък Волей се завърна от високопланинската си лятна подготовка на Белмекен.

Всички състезателки от отбора са здрави и бързо навлизат в необходимата спортна форма, преди подновяване на волейболното първенство в женския елит, съобщиха от ръководството. По време на престоя си в Балкана момичетата на старши треньора Петър Дочев наблегнаха повече на общофизическата подготовка и на тренировките за сила, обем и издръжливост. Сега, след завръщането си в Казанлък, те ще наблегнат повече на техниката и тактическите занимания и ще "поработят" повече с топка. За обиграване на тима наставникът Петър Дочев е предвидил серия от двустранни контролни и тренировъчни игри.

"Розите" засега ще продължат своята предсезонна подготовка на клубната си база "Багира", която предлага отлични условия за тренировки и възстановяване.

Заради проваленото участие на "розите" на силния международен турнир в Тюмен, поради организационни неуредици и визови проблеми от страна на руските домакини, ръководството на казанлъчанки обмисля варианти да запълни празнината от официални мачове. От клубната управата уточниха, че празнината ще бъде компенсирана и попълнена с повече контроли срещу силни съперници.

За целта шефовете вече усилено търсят класни противници, с които се уговарят серия от контролни мачове в Казанлък и извън града. Мачовете от първенството на женската Национална волейболна лига на България тази година ще започнат на 18 октомври. По регламент в двата редовни полусезона ще се изиграят стандартно по седем кръга. След приключването на първия дял от шампионата, е предвидено да се проведе националния турнир за купата на България, подобно на миналото първенство. Началото на пролетния сезон ще бъде предшествано от голям национален турнир, който ще е част от календара на редовния сезон и ще бъде нещо като своеобразен междинен полусезон. /БГНЕС