Волейболистката на Казанлък Волей Кристина Тотева се разделя с „розите“ и ще прекрати договорните си отношения по взаимно съгласие. 29-годишната състезателка е помолила клубното ръководството да бъде освободена, защото нямала нужната мотивация да продължи да играе в отбора през втория полусезон, съобщи старши треньорът на казанлъчанки Петър Дочев.

Друга основателна причина за оттеглянето на Тотева временно от активна състезателна дейност е хроничната контузия в бедрото, която я тормози от началото на тазгодишното волейболно първенството. Така тя смятала по-лесно да излекува своята травма. Друга причина 190-сантиметровият център да иска да бъде свободна за известно време от тренировки и мачове, били и намеренията й в това време да наблегне по-сериозно на своето образование.

„Кристина наистина напоследък нямаше необходимата мотивация както за тренировки, така и за мачове, а знаете много добре, че това е едно от моите важни изисквания към момичетата. Проявихме разбиране, няма да й пречим и при бъдещ трансфер, ако тя си намери и друг отбор“, коментира Дочев.

Според запознати след като се излекува напълно, Кристина Тотева може да потърси вариант да се завърне пак във Франция и отново да облече екипа на местния втородивизионен тим Безие, където тя играеше преди година и половина, преди да пристигне в Казанлък.

Тотева е третата състезателка, която напуска  Казанлък Волей в рамките на месец. Преди Нова година „розите“ се отказаха от услугите на украинската разпределителка Наталия Клименова. 25-годишната блондинка се завърна в бившия си клуб Академика Харков. Посрещачката Никол Николова също прекрати договорните си взаимоотношения с казанлъчанки, по взаимно съгласие. 22-годишната варненка може да се върне в италианския втородивиизонен Сиджел Палаволо Марсала в Серия А2, където Ники игра преди година и нещо.

Междувременно Казанлък Волей бе определен за домакин на 3-дневен турнир от шампионата , с който се подновява първенството на женската Национална волейболна лига на България. Надпреварата започва идващия петък – 10 януари, и ще продължи до неделя и ще събере освен домакините от Казанлък още есенният първенец Марица Пловдив и последният в класирането – Спартак 1996 Плевен. Тези три отбора ще се срещнат по веднъж всеки с всеки, като мачовете са в петък, събота и неделя от 18:00 часа и ще се играят в обновената спортна зала „Багира“. Турнирът в града на розите на практика е началото на междинния дял от редовния сезон, като резултатите ще бъдат валидни за общото класиране в Националната волейболна лига от редовния сезон. Освен в Казанлък, такъв турнир ще се проведе и паралелно в София - в столичната спортна зала „Христо Ботев“ , където ще участват отборите на Левски София, ЦСКА - Демакс София, Славия-СУ и новакът в женския волейболен елит – тимът на студентките от Европейския политехнически университет.