Представителният женски тим на Казанлък Волей получи персонална покана за участие в силен международен турнир в Истанбул.

Домакин и организатор на надпреварата е елитният "Саръйерспор Беледийеси" (Истанбул) - двукратен шампион на Турция в тяхната женска Суперлига, за последно в първенството през 2011 година. С този турски клуб "розите" повече от година насам имат много близки приятелски отношения и клубните им ръководства имат договорка за съвместно взаимно сътрудничество и обмен.

Както е известно казанлъчанки гостуваха на "Саръйерспор Беледийеси" през януари тази година и изиграха две контроли срещу туркините. След двата контролни мача, в знак на уважение, президентът на отбора Али Ергинч подари на ръководството на "Казанлък Волей" специален плакет на Истанбул.

"Много ни задължава поканата на колегите от "Саръйерспор", те много държаха да участваме в техния турнир, който се очертава наистина като много силен и престижен. Приехме поканата, още повече, че ние също търсихме класни съперници за контролни мачове, които да ни запълнят празнината от проваленото по независещи от нас причини участие на турнира в Тюмен, Русия", коментира изпълнителният директор на казанлъчанки Деко Григоров.

Международният турнир в Истанбул стартира утре вечер. По програма в надпреварата са предвидени да участват общо 6 отбора, които ще бъдат разпределени на две предварителни групи. На състезанието в турския мегаполис ще се пуснат освен домакините от Истанбул, още два елитни турски отбора – "Илбанк" (Анкара) и "Чанаккале Беледийеспор", както и румънският ексшампион КСМ – Букурещ.

Първите два отбора от всяка група ще се срещнат на полуфиналите на кръст. Победителите в тях ще играят финал, а победените - малък финал за 3-4-то място. Третите отбори в двете предварителни групи пък ще се срещнат в директен двубой за петото място.

"Розите" тръгват утре за Турция с клубния си автобус. Групата от Казанлък ще бъде посрещната в Истанбул лично от мениджър на "Саръйерспор Беледийеси", старши треньора им Мехмед Бедестенлиоглу – бивш главен селекционер на девическия национален отбор на Турция, както и от известния турски мениджър Мехмед Башаран.

По време на престоя си в южната ни съседка казанлъчанки ще отседнат в баровския квартал Саръер и ще имат на разположение луксозната многофункционална спортна зала на "Саръйерспор Беледийеси".