В експериментален състав, женският тим на Казанлък Волей записа две загуби - с 0:3 и 2:3, от гостуващия им Левски Волей, в два поредни контролни мача, играни в спортна зала „Багира Арсенал". Старши треньорът на "розите" Петър Дочев изпробва няколко тактически варианта на игра, „въртеше” на ротационен принцип състава, като в двете контроли срещу „сините” пусна в игра всички свои налични волейболистки, с изключение на новото попълнение – украинката Наталия Клименова, която все още не се е присъединила към отбора, защото чака издаването на входна виза за България.

В първата контрола казанлъчанки допуснаха гостенките от София да им измъкнат под носа и трите гейма, въпреки че бяха напълно равностойни и вървяха точка за точка.

Първият гейм бе „абсолютен кантар” до 20:20, след което домакините дръпнаха с 24:22. И когато феновете в зала „Багира Арсенал” очакваха успеха, „розите” аристократично изпуснаха 2 гейм-бола, после пропиляха новиточки и така допуснаха Левски Волей да стигне до 26:24.

Втората част бе почти копие на първата до 21:21, когато "сините" отново триумфираха с 26:24. Третият гейм отново вървеше точка за точка, но в решителните моменти домакините допуснаха няколко наивни грешки и паднаха с 25:27, с което загубиха и мача.

Във втората контрола днес, сценарият от предния ден се повтори. Казанлъчанки бяха по-добрият отбор в първите два гейма и закономерно ги спечелиха с 26:24 и 25:15. В третата част столичанки дръпнаха със 7 точки аванс за 20:13, но момичетата на Петър Дочев намериха сили и стигнаха до ново ново равенство – 23:23. След това обаче изпуснаха отново 2 мач-бола, с които спокойно можеха да спечелят мача класически.

Вместо това, казанлъчанки помислиха, че вече са победителки, учудващо отстъпиха инициативата и допуснаха гостенките не само да им поведат в резултата, но и да им измъкнат гейма с 26:24.

Същият резултат - 26:24, за "сините" се повтори и в ІV част и така се стигна до решителния тайбрек, който Левски Волей спечели с 15:12, с което и срещата.

Много добро включване за тима на Казанлък Волей направи 14-годишната Василена Паланова, от девическата школа на клуба. Талантливото момиче успешно замени в игра привлечената от Спартак (Плевен) разпределителката Мария Георгиева и даде сериозна заявка да доброто си бъдеще.

Най-резултатна в двата мача срещу Левски Волей бе основният диагонал на „розите Веселина Григорова.

С тези два мача казанлъчанки направиха официалното си представяне пред многобройните си фенове за новото първенство в Националната волейболна лига - сезон 2013/2014 година, което стартира през другата седмица.