Три нови състезателки, които доскоро играеха в силните волейболни първенства на Франция и Италия, привлича представителният женски тим на „Казанлък Волей“ за новия спортно-състезателен сезон. Това са посрещачките Янита Николова и Никол Николова, и центърът Гергана Георгиева, които вече могат да се считат за сигурни нови попълнения на „розите”. „Французойките” вече се присъединиха към отбора и започнаха лятната си предсезонна подготовка.

26-годишната Янита, заедно с 188-сантиметровата Гергана Георгиева идват от т.нар. “български” тим във Франция  - „Тулон Волей“ от град Тулон, където работят трима са българските специалисти като треньори, а старши треньор на представителния женски отбор на известният наш специалист Радослав Арсов.  Българските волейболистки, които досега играеха в женския състав на „Тулон Волей“ пък бяха  5 – Вяра Хаджимоскова, Марияна Димитрова и новите попълнения на „розите“ Янита Николова и Гергана Георгиева.

Никол Николова пък наскоро се прибра от гурбет в италианския втородивиизонен „Сиджел Палаволо“ (Марсала) в Серия А2. 186-сантиметровата варненка, която през това лято получи повиквателна и за женския национален отбор на България, разтрогна договора си с италианците по взаимно съгласие, заради финансови неуредици. Николова обаче ще се присъедини малко по-късно към лятната подготовка на казанлъчанки – на 19 август, заради предстоящото й участие на Европейското първенство по плажен волейбол, където тя ще представя България заедно с бившата си съотборничка в „Марица“ Теодора Симеонова.

От днес към тренировъчния процес да се присъединиха още две момичета от миналогодишните титулярки – разпределителката Кристина Гунчева и центърът Виолина Николова.

Междувременно холдинга  “М+С Хидравлик”, който е водещ производител у нас на хидравлични мотори, помпи,  хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки с висока технологичност, спонсорира „Казанлък Волей” като осигури на представителния женски тим пълна спортна екипировка за новия сезон – официални и тренировъчни екипи и анцузи, грейки, сакове и маратонки. Всички те ще бъдат на реномираната световна спортна марка „Асикс“.  „Много се надявам нашето съструдничеството с „М+С Хидравлик” да се задълбочи и освен с екипировка, да ни помагат в бъдеще и финансово. Прокуристът на холдинга Валентин Спасов е човек много отворен към спорта, много обича волейбола и  е голям хен на отбора”, коментира изпълнителният директор на „Казанлък Волей”  Деко Григоров. Той допълни, че очаква до 21 август в отбора да се завърнат още две титуларки от миналогодишния състав  - центърът Кристина Тотева, която в момента има изпити в университета, каткто и девическата националка Веселина Григорова, която в момента тренира от с руския гранд "Уралочка" (Екатеринбург) под ръководството на световноизвестния волейболен специалист Николай Карпол.