Волейболистките на Казанлък победиха като домакини Хектор София с 3:0 (25:12, 25:22, 25:19) в мач от петия кръг на женското първенство "Демакс лига", който се игра в зала "Багира". 

"Розите" записаха четвърти успех в шампионата, като са трети във временното класиране с една загуба и 11 точки. Със същия актив е и съставът на Левски София, който изпреварва казалънчанки за втората позиция с по-добро геймово съотношение. Тимът на Хектор отбеляза четвърта загуба и е на шеста позиция в подреждането. 

Двубоят не предложи никакви изненади и премина под диктовката на домакините. Те стартираха ударно и в първия гейм победиха категорично с 25:12.

Единствено втората част предложи малко повече интрига. Волейболистикте на Хектор бяха равностойни до средата на гейма. След това домакините се откъснаха и поведоха с 20:17. Състезателките на софиайския тим бяха близо до съперничките си до самия край, но казалънчанки не изпуснаха водачеството и затвориха гейма в своя полза. 

В третата част "розите" отново бяха водещият тим на полето и спечелиха мача категорично в три гейма, след малко повече от час игра.

В събота шампионът Марица Пловдив гостува на Варна ДКС.