25-годишна украинска състезателка се очаква да се присъедини към представителния женски тим на Казанлък Волей по време на силния международен турнир в Турция. Това е бившата разпределителка на Академик (Харков) Наталия Клименова, която ще се включи към състава на „розите“ направо в Истанбул.

Украинката е била препоръчана на ръководството на Казанлък Волей от известния турски мениджър Мехмед Башаран. Тя ще бъде пробвана от старши треньора Петър Дочев по време на всички мачове от надпреварата и ако бъде одобрена веднага ще подпише договор. Доскоро момичето от Харков е изкарала изпитателен срок в елитен руски тим, но до трансфер не се е стигнало.

Както е известно казанлъчанки в момента имат нужда от още една разпределителка, след като клубното ръководство не успя да се договори с миналогодишната титулярка Кристина Гунчева и двете страни се разминаха за нов контракт.

Ако пристигне навреме, очаква се Клименова да направи своя дебют за българския отбор още довечера, когато „розите“ срещат елитния турски тим Илбанк (Анкара) в първия си мач от турнира в Истанбул.

По програма момичетата на наставника Петър Дочев ще се изправят утре срещу друг силен местен тим - Чанаккале Беледийеспор. По волята на жребия казанлъчанки попаднаха в една предварителна група с тези два турски отбора.

В другата предварителна група е друг наш тим, който също ще участва в турнира и това е пловдивският „Марица“. Пловдивчанки срещат утре румънския КСМ – Букурещ, а вдругиден – домакините от „Саръйерспор Беледийеси“.

Първите два отбора от всяка група ще се срещнат на полуфиналите на кръст. Победителите в тях ще играят финал, а победените - малък финал за 3-4-то място. Третите отбори в двете предварителни групи пък ще се срещнат в директен двубой за петото място. Това означава, че има голяма вероятностт двата български тима да примерят сили на турска земя още тези дни.

Както е известно домакин и организатор на турнира в турския мегаполис е елитният „Саръйерспор Беледийеси“ (Истанбул) - двукратен шампион на Турция в тяхната женска Суперлига, за последно в първенството през 2011 година. С този турски клуб „розите“ повече от година насам имат много близки приятелски отношения и клубните им ръководства имат договорка за съвместно взаимно сътрудничество и обмен. Казанлъчанки гостуваха на „Саръйерспор Беледийеси“ през януари тази година и изиграха две контроли срещу туркините. След двата контролни мача, в знак на уважение, президентът на отбора Али Ергинч подари на ръководството на „Казанлък Волей“ специален плакет на Истанбул.