Ръководството на Казанлък Волей очаква до тази сряда отговор от волейболната националка Славина Колева дали ще продължи договора си с „розите“. 25-годишната посрещачка все още не е подновила контракта си с казанлъчанкии не тренира с отбора, защото очаква трансфер в чужбина. Досега Колева беше на 10-дневни проби в Италия, а днес заминава за Турция, където също ще изкара тестове в елитен местен тим. Ако Славина не остане удовлетворена от предложените й условия и до трансфер на Апенините или в южната ни съседка не се стигне, тя със сигурност ще се завърне отново в състава в Казанлък Волей за новото първенство. Такава е уговорката между националката и спортно-техническото ръководство на клуба.

Както и известно Колева бе обявена на MVP на изминалия шампионат и бе в основата на отличния сезон  на „розите“, в който те стигнаха до финал с ЦСКА в спора за шампионската титла. Заради отличните си изяви през миналия сезон тя бе привлечена и в женския национален отбор за Световното "Гран При" в Китай и Европейското първенство за жени в Германия и Швейцария.

След ангажиментите си с националките обаче Славина си даде по-дълга почивка, а после замина първо за Турция, а след това за Италия, откъдето имаше оферти за трансфер.

Въпреки, че не започна навреме предсезонтата си подготовка и не е тренирала достатъчно, Колева вече има редовна картотека в Българската волейболна федерация за Казанлък Волей и през този шампионат и не може да играе за никой друг български отбор, освен за казанлъчанки.