Волейболистките на Казанлък Волей записаха първи успех в първенството на България по волейбол за жени, след като победиха като гост Перун Варна с 3:0 (25:13, 25:21, 25:13). Срещата беше изиграна в залата на Първа езикова гимназия в морската столица, като гостенките спечелиха мача за 65 минути.

Волейболистките от Казанлък поеха водачеството още в началото, не позволиха никаква съпротива от домакините и ги оставиха на 13 точки в първата част. По-оспорван беше втория гейм, като равенството в играта бе до 19:19. След това"розите" се откъснаха, направиха разлика и наложиха волята си. 

В третата част казалънчанки започнаха с разгромното 11:4. Разликата бе непосилна за противодействие на варненки и тимът, воден от Диян Боюклиев затвори мача в три гейма.

Така Казанлък заема седмата позиция в класирането с 3 точки (1 успех, 4 поражения). Опонентките им остават на последното, осмо място с нула точки и без победа до момента. В следващия кръг "розите" гостуват на Левски, а Перун - на Марица. Двубоите са на 8 и 9 декември (събота и неделя). /БТА